Martinská husa na česnekuKategorie: hlavní jídla, drůbeží masoHodnocení receptu:   Na recept martinská husa na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 4 kusy porcované husy • 2 stroužky česneku • 30 g tuku • sůl • mletý pepř • zázvor • 1 větší cibule • 2 lžičky hladké mouky Recept martinská husa na česneku připravíme takto: Porcované kousky husy osolíme, potřeme utřeným česnekem, ochutíme zázvorem a pepřem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce husy a po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku (pokud je ho mnoho, podlijeme trochou vody). Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přiměřeně vodou a krátce provaříme.
Šťávu procedíme a přelijeme jí jednotlivé porce husy. Podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím nebo s vařenými brambory a červenou řepou.
martinská husa na česneku, recept, hlavní jídla |
|