KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. srpna, čtvrtek, svátek má: Bartoloměj


Marocké dušené maso

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marocké dušené maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího masa
   • 2 hrnky nakrájené cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 1 plechovka loupaných krájených rajčat (400 ml)
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 1 lžíce koření garam masala
   • 1 lžíce mleté červené papriky
   • 1 lžička mletého kmínu
   • půl lžičky kurkumy
   • půl lžičky kajenského pepře
   • 1 hrnek suchého červeného vína
   • půl hrnku vína Sherry
   • 2 hrnky hovězího vývaru
   • 1,5 hrnku rozinek
Recept marocké dušené maso připravíme takto:
Maso, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. 2 lžíce oleje zahřejeme v hrnci, přidáme maso, osmahneme dorůžova (asi 5 minut) a přendáme do mísy. Do stejného hrnce dáme ještě 1 lžíci oleje, zahřejeme, přidáme cibuli, osmahněte dozlatova (asi 8 minut), pak přidáme česnek, garam masalu, mletou papriku, kmín, kurkumu a pepř, zamícháme a smažíme 1 minutu. Pak přilijeme víno a Sherry, vaříme asi 8 minut, přilijeme vývar, přidáme rajčata i se šťávou a rozinky a promícháme. Do hrnce vrátíme osmahnuté maso i se šťávou, která se z něj uvolnila,přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni bez poklice asi 75 minut. Během vaření občas promícháme. Až maso změkne a omáčka zhoustne, dochutíme solí a pepřem.





marocké dušené maso, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!