KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. září, pátek, svátek má: Darina


Marinovaná zelenina

Kategorie: saláty, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marinovaná zelenina potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g mrkve
   • 200 g zelených fazolek
   • 300 g květáku
   • 1 cibule
   • 250 ml bílého vinného octa
   • 100 g cukru
   • 2 bobkové listy
   • 1 lžička rozmarýnu
   • sůl
   • půl lžíce hořčičných semínek
   • 4 kuličky celého pepře
Recept marinovaná zelenina připravíme takto:
Mrkev nakrájíme na kratší proužky, květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Vinný ocet, 1 lžičku soli, oloupanou a rozpůlenou cibuli, hořčičná semínka, pepř, bobkový list a rozmarýn svaříme s 0,5 litrem vody. V tomto nálevu povaříme zeleninu /mrkev, fazolky, květák/ asi 8-10 minut a potom ji vyjmeme. Nálev scedíme, zeleninu jím přelijeme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.





marinovaná zelenina, recept, saláty


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!