KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Marinovaná telecí játra

Kategorie: speciality, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marinovaná telecí játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecích jater
   • 500 g brambor
   • 2 česneku
   • sůl
   • pepř
   • 1 bobkový list
   • 1 lžíca bílého vinného octa
   • 100 ml bílého suchého vína
   • 40 g sádla
   • 1 lžíce nahrubo nasekané petrželky
Recept marinovaná telecí játra připravíme takto:
Játra odblaníme, nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme je na velký talíř, posypeme najemno nakrájeným česnekem, osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, přelijeme vínem a octem a necháme marinovat aspoň 2 hodiny (lépe celou noc). Několikrát plátky obrátíme. Brambory uvaříme ve šlupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Sádlo rozehřejeme na pánvi, přidáme plátky jater, prudce je z obou stran osmahneme, hned vyndáme a uchováme v teple. Z marinády vyndáme bobkový list, marinádu nalijeme do pánve s výpekem, přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Plátky jater namočíme do vzniklé omáčky a naskládáme je na nahřáté talíře. Plátky brambor také namočíme v omáčce a položíme je okolo jater. Nakonec posypeme petrželovou natí.





marinovaná telecí játra, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!