Kuchařské recepty pro každý den
KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Mačanka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mačanka potřebujeme tyto suroviny:

   • 30 dkg hovězího masa
   • 3 čerstvé houby nebo hrst sušených
   • 1 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 3 lžíce sladké papriky
   • 1 lžíce hladké mouky
   • sůl
   • pepř
   • tuk
   • ocet
Recept mačanka připravíme takto:
Maso spolu s nakrájenými houbami uvaříme do měkka. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme a opět vrátíme do vývaru, přidáme česnek, osolíme a opepříme a ještě chvilku povaříme. V hrnku vody rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vroucí polévky a za občasného míchání vaříme ještě 5 minut. Nakonec dochutíme lžící octa. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova a přisypeme sladkou papriku. Při podávání nalijeme polévku do talíře a posypeme cibulí s paprikou.





mačanka, recept, polévky




©2021KucharkaRecepty.cz