Losos v křenové omáčceKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept losos v křenové omáčce potřebujeme tyto suroviny: • 600 g lososa • 1 lžička soli • 1 lžička octa • 1 bobkový list • 4 kuličky nového koření • mletý bílý pepř • 2 lžíce oleje • 1 lžíce hladké mouky • 2 dcl smetany • 1 lžička křenu nakládaného v octu • 1 citrón • kopr • brusinkový kompot Recept losos v křenové omáčce připravíme takto: Očištěného vykostěného lososa naporcujeme, vložíme do 1 litru vroucí vody, přidáme sůl, ocet, nové koření a bobkový list a pomalu vaříme 15 minut. Pa rybu vyndáme a uchováme v teple. V kastrole připravíme z oleje a mouky světlou jíšku, zalijeme 2 dcl scezeného vývaru z ryby a smetanou a za stálého míchání uvaříme hladkou omáčku. Do omáčky přidáme křen, promícháme a dochutíme 1 lžicí citrónové šťávy. Při podávání porce lososa přelijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citrónu a čerstvým koprem a do každé porce dáme asi lžíci brusinkového kompotu.
losos v křenové omáčce, recept, hlavní jídla |
|