KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. března, čtvrtek, svátek má: Ivona


Losos s ostružinovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept losos s ostružinovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 steaky z lososa s kůží
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 1 lžíce drceného bílého pepře
   • 1 lžíce drceného černého pepře
   • 1 lžíce nakrájené pažitky
   • sůl
   • na omáčku: 100 g rozpuštěného másla + 3 dcl suchého bílého vína + 1 cibule + 2 žloutky + 1 lžíce drceného černého pepře + sůl
   • na protlak: 150 g ostružin + 1 dcl červeného vína + 1 lžíce medu
Recept losos s ostružinovou omáčkou připravíme takto:
Víno na omáčku svaříme s najemno nakrájenou cibulí a pepřem na čtvrtinu původního množství, přecedíme do kovové misky a necháme lehce zchladnout. Vešleháme žloutky, misku vložíme do teplé vodní lázně a směs vyšleháme do krému. Po částech vmícháme máslo, osolíme a udržujeme v teple. Ostružiny na protlak dusíme asi 10 minut s vínem a medem, propasírujeme a udržujeme v teple. Steaky na straně bez kůže posypeme pepřem a pažitkou, lehce osolíme, vložíme kůží dolů do pánve s olejem a zprudka opečeme. Až začnou lehce hnědnout, steaky otočíme, zprudka opečeme (cca 2 minuty) a zvolna dopečeme při nižší teplotě. Podáváme je doplněné omáčkou a protlakem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Losos s ostružinovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušený losos na másle   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grillovaný losos s koprem   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín s koprovou omáčkou   Lín s petrželovou omáčkou   Lín se slaninovou omáčkou   Losos na bylinkovém másle   Losos na česneku   Losos na divoko   Losos na koriandru   Losos na pivě   Losos na pomerančích   Losos na zázvoru   Losos na zelenině   Losos s bazalkovou omáčkou   Losos s kapustou  


losos s ostružinovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!