KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Lín s petrželovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept lín s petrželovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 líni (každý kus cca 400 g)
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 80 g másla
   • olej na smažení
   • šťáva z 1 citronu
   • sůl
   • na omáčku: 40 g másla + 40 g hladké mouky + 500 ml vývaru + 3 lžíce sekané petrželky + 1 žloutek + 1 stroužek česneku + bílý mletý pepř
   • na ozdobu:plátky citronu + kostičky papriky + zelené bylinky
Recept lín s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme, osolíme a necháme je chvíli odležet. Pak tupou stranou nože z nich odstraníme sliz a znovu je omyjeme a osušíme. Ryby znovu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji s máslem a líny po obou stranách opečeme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Osolíme, mírně opepříme, přidáme rozetřený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme žloutek. Líny podáváme s petrželovou omáčkou a vařenými bramborami. Ozdobíme je plátky citronu, kostičkami papriky a zelenými bylinkami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín s petrželovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín na česneku a paprice   Lín s koprovou omáčkou   Lín se slaninovou omáčkou   Lín se žampióny   Lín ve smetanové omáčce   Líná bába z kuřecího masa   Líná bába z vepřového masa   Líni na kmíně   Losos s bazalkovou omáčkou   Losos s křenovou omáčkou   Losos s ostružinovou omáčkou   Makarony s ořechovou omáčkou   Masové knedlíčky s omáčkou   Mořský okoun s koprovou omáčkou   Mřenky se sýrovou omáčkou  


lín s petrželovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!