KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. listopadu, pátek, svátek má: Mahulena


Lesnické klobásy

Kategorie: na chleba

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept lesnické klobásy potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g libové plece z divočáka bez kůže a kostí
   • 300 g vepřového boku bez kůže
   • 150 g předního srnčího
   • 3 stroužky česneku
   • 30-40 g soli
   • troška pepře
   • 1 lžíce mleté sladké papriky
   • 1 lžička mleté pálivé papriky
   • špetka moučkového cukru
   • špetka kardamomu
   • 0,5 dcl vody
   • tenká vepřová střívka
Recept lesnické klobásy připravíme takto:
Srnčí maso umeleme najemno a vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme vepřové maso a maso z divočáka (oboje umleté nahrubo), koření a sůl podle chuti, řádně promícháme a uložíme jeden den v lednici. Pak směsí naplníme střívka strojkem s nástavcem na plnění klobás. Klobásy udíme na tyči v udírně 8 hodin při 60°C. Vyuzené klobásy pak povaříme 20 minut při 75°C. Klobásy uchováme na chladném suchém a temném místě.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Lesnické klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Domácí paprikové klobásy   Rybí klobásy  


lesnické klobásy, recept, na chleba


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!