KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. září, čtvrtek, svátek má: Matouš


Langoše

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept langoše potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • sůl
   • 1 kostička droždí (42 g)
   • 4 dl mléka
   • cukr
   • tuk na smažení a na potření 4 lžíce tatarské omáčky
   • 4 stroužky česneku
   • kečup
   • strouhaný sýr
Recept langoše připravíme takto:
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek nalejeme do mouky, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté utěrkou ho necháme kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a větší skleničkou vykrájíme z rozváleného těsta placky. Opět je necháme nakynout, pak každou ještě roztáhneme na větší placku a hned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova. Těsto se smažením nafoukne. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Langoše nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jemné kynuté bramborové langoše   Langoše s pomazánkou z nivy   Langoše z nekynutého těsta   Rychlé pikantní langoše  


langoše, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!