KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. dubna, pondělí, svátek má: Jiří


Kyperská jehněčí pečeně

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kyperská jehněčí pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí ramínko s kostí
   • 250 g těstovin
   • 800 g rajčat z konzervy
   • 2 paličky česneku
   • sůl
   • pepř
   • 4 snítky tymiánu
   • bobkový list
   • 4 snítky petrželky
   • 125 ml vody
Recept kyperská jehněčí pečeně připravíme takto:
Stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku. Rajčata i se šťávou vyklopíme na pekáč, přidáme tymián, petrželku a bobkový list, na ně položíme kůží navrch maso, pekáč pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou dospod), který důkladně přichytíme k okrajům pekáče. Vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme 3,5 až 4 hodiny. Z rajčat vznikne hustá omáčka. Maso vyjmeme z pekáče a odložíme. Z povrchu rajčatové omáčky odebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme (pokud se omáčka zdá hustá, přidáme ještě trochu vody). Podle chuti osolíme a opepříme. Na pekáč vrátíme jehněčí maso, znovu zakryjeme a vrátíme na 15 minut do trouby. Až jsou těstoviny měkké, odstraníme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočívat a pak je nakrájíme na tenké plátky. Porce ozdobíme snítkami tymiánu.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kyperská jehněčí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Dušená skopová pečeně   Egyptské jehněčí kotlety   Hovězí pečeně   Hovězí pečeně na jalovci a pivu   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s hříbky   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě   Husarská pečeně   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu  


kyperská jehněčí pečeně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!