KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 15. prosince, pátek, svátek má: Radana a Radan


Kynuté pomlázky

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kynuté pomlázky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg polohrubé mouky
   • 150 g rostlinného másla
   • 30 g droždí
   • 250 ml mléka
   • 3 žloutky
   • 120 g práškového cukru
   • půl lžičky soli
   • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
   • tuk na vymazání plechu
   • vejce na potření
Recept kynuté pomlázky připravíme takto:
Z vejce, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, strouhanou citrónovou kůru a vše zpracujeme v polotuhé těsto (můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle). Necháme je dvě hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek. Ty opět necháme kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynuté pomlázky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta  


kynuté pomlázky, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!