Dnes je 18. ledna, pondělí, svátek má: Vladislav
Květák s vepřovým masemKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept květák s vepřovým masem potřebujeme tyto suroviny: • 350 g vepřového masa (kýta • ramínko • libový bůček) • 1 květák • 2-3 lžíce sójové omáčky • 1 lžíce Solamylu • 1 bílek • 1 lžička drceného kmínu • sůl • špetka pálivé papriky • olej na smažení • trocha octa Recept květák s vepřovým masem připravíme takto: Na pánvi osmažíme na oleji za stálého míchání květák rozebraný na malé růžičky (hned zpočátku jej osolíme, aby pustil vodu a rychleji změkl) asi 6 minut na prudkém ohni. Na druhé pánvi na oleji rychle osmahneme maso nakrájené na hranolky, které jsme ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody. Smažíme prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe. Až maso zbělá, přidáme koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně. Nakonec květák s vepřovým masem zakápneme octem (množství podle chuti), promícháme a ihned podáváme. Podáváme s rýží, různě upravenými brambory nebo s chlebem.
květák s vepřovým masem, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!