Kůzlečí kýta na česnekuKategorie: hlavní jídla, kozí masoHodnocení receptu:   Na recept kůzlečí kýta na česneku potřebujeme tyto suroviny: • kůzlečí kýta • slanina • cibule • česnek • sůl • bílý mletý pepř • vepřové sádlo • čerstvý rozmarýn Recept kůzlečí kýta na česneku připravíme takto: Kýtu prošpikujeme slaninou, nasolíme, lehce opepříme bílým pepřem, potřeme rozmarýnem a drceným česnekem, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, pod maso přidáme na proužky nakrájenou cibuli a přikryté pozvolna pečeme při 170°C téměř doměkka (přibližně 2 hodiny). Pak odklopíme a dopečeme odkryté přibližně 1 hodinu. Během pečení maso podléváme vzniklým výpekem. Kůzlečí kýtu na česneku podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a se špenátem.
kůzlečí kýta na česneku, recept, hlavní jídla |
|