Kuřecí plátky na víněKategorie: hlavní jídla, drůbeží masoHodnocení receptu:   Na recept kuřecí plátky na víně potřebujeme tyto suroviny: • 800 g kuřecích prsíček • 5 plátků slaniny • 150 g žampiónů • 150 g mražené zelené fazolky • 1 lžička koření na steaky • bobkový list • tymián • mletý černý pepř • 3 lžíce oleje • 1 lžíce másla • 0,7 dcl koňaku • 2,5 dcl bílého vína Recept kuřecí plátky na víně připravíme takto: Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, posypeme kořením na steaky a z obou stran opečeme na másle s olejem do zlatova. Potom polijeme koňakem a zapálíme. Flambované plátky vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájané žampióny a mražené fazolky a restujeme asi 5 minut. Pak zalijeme vínem, opepříme, přridáme opečené maso a dusíme 10-15 minut. Podáváme s vařenou rýží.
kuřecí plátky na víně, recept, hlavní jídla |
|