KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. září, pondělí, svátek má: Zlata


Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře
   • sůl
   • 1 lžíce másla
   • na nádivku: 300 g uzeného vepřového masa + 100 g anglické slaniny + 4 vejce + 1 miska nasekaných mladých kopřiv + trochu nasekané petrželky + muškátový oříšek + mletý černý pepř + 1 hrnek mléka + sůl + 4-5 rohlíků + 4 vejce uvařená natvrdo
Recept kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou připravíme takto:
Kopřivy očistíme a natrháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme v misce nasáknout mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, slaninu na plátky a uvařená vejce také na plátky. Do misky s rohlíky přidáme maso, kopřivy, petrželku a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Směs zalijeme 4 rozšlehanými vejci a promícháme. Předehřejeme troubu na 200°C. Kuře omyjeme, osušíme a osolíme, vnitřní dutinu kuřete i prostor pod kůží na prsou naplníme jednou částí nádivky. Dolní otvor zašijeme, nohy kuřete svážeme k sobě a položíme jej do pekáče s máslem a dáme péct. Druhý pekáč vyložíme pečicím papírem, pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny, na to dáme asi polovinou zbylé nádivky, poklademe kolečky uvařených vajec a nakonec zakryjeme zbylou nádivkou. Každou čtvrthodinu kontrolujeme kuře a podléváme vypečenou šťávou (kuře se bude péct asi 30 minut při 200°C, pak zmírníme teplotu na 170°C). Přidáme pekáč s nádivkou a pečeme asi ještě 45 minut. Nádivku je lepší péct zvolna, proto je lepší přidat pekáček do trouby až poté co u kuřete snížíte teplotu. Podáváme s nádivkou nakrájenou na plátky a bramborem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bleskové kuře   Bramborové špecle s kuřecím masem   Cikánské kuře   Citronové kuře   Cukety plněné kuřecími játry   Čertovská kuřecí játra   Červené kuře   Česneková kuřecí stehna   Čínské kuře   Čínské kuřecí bifteky   Ďábelské kuře   Delikátní kuřecí směs   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Fazolový kuřecí guláš   Finská pečená štika s rýžovou nádivkou   Holandský kuřecí řízek   Houby s kuřecími játry   Kachna na pivu s nádivkou   Kanadské kuře   Kantonské kuřecí závitky   Karamelové kuřecí kousky   Karibské kuře na zázvoru   Kavkazské kuře   Králík pečený s nádivkou   Králík s nádivkou   Kuře á la svíčková   Kuře ala Marengo   Kuře mnoha vůní   Kuře na cibuli v římském hrnci   Kuře na citrónu   Kuře na chilli a bazalce   Kuře na kari s ananasem   Kuře na kmíně s majoránkou   Kuře na kyselém zelí   Kuře na lilku   Kuře na paprice   Kuře na slanině a šalvěji   Kuře na víně   Kuře na zelenině   Kuře na zelí   Kuře nadívané játrovou paštikou   Kuře pana ministra   Kuře pečené na zelí   Kuře pečené s bramborami   Kuře pečené v soli   Kuře pěti vůní   Kuře po čínsku  


kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!