KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Krůtí maso s třešněmi a kari rýží

Kategorie: speciality, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krůtí maso s třešněmi a kari rýží potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g krůtích prsou
   • 300 g rýže
   • 200 g třešní se stopkou
   • 2 cibule šalotky
   • 1 vejce
   • 1 lžička moučkového cukru
   • 80 g hladké mouky
   • 250 ml bílého vína
   • 100 ml drůbežího vývaru
   • půl lžičky instantní jíšky
   • sůl
   • mletý barevný pepř
   • kari koření
   • pažitka
   • olej
Recept krůtí maso s třešněmi a kari rýží připravíme takto:
Rýži propláchneme a necháme okapat. Šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v kastrolu na lžíci oleje zesklovatět. Přidáme rýži, promícháme s trochou kari koření, zalijeme 150 ml bílého vína a 300 ml vody, osolíme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut. Pak odstavíme a rýži necháme pod pokličkou dojít doměkka. Ve 100 ml vína rozšleháme žloutek, přidáme cukr, špetku soli a hladkou mouku, dobře promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím očistíme maso, osolíme, ochutíme barevným pepřem a v hluboké pánvi opečeme na rozpáleném oleji po všech stranách. Pak podlijeme drůbežím vývarem a krátce povaříme (doměkka). Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Maso vrátíme do omáčky, aby nevychladlo. Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do připraveného těstíčka. V něm pak namáčíme třešně, které držíme za stopku a v rozpáleném oleji je osmažíme. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Maso naporcujeme a podáváme s kari rýží posypanou nasekanou pažitkou a smaženými třešněmi.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Krůtí maso s třešněmi a kari rýží nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Čínský meč z krůtího masa   Galja - dušené telecí maso s čočkou a kaštany   Hovězí maso na kari   Hovězí maso na víně   Japonské hovězí kari   Japonské kuřecí kari   Japonské vepřové kari   Kakaová krůtí prsíčka   Kančí maso s čokoládovou omáčkou   Karibská dušená tykev s kukuřicí   Krůtí prsa zapečená se zeleninou   Kuřecí na kari s lečem   Marocké dušené maso   Maso pěti vůní   Masový dort   Scampi s rýží   Staročeské vepřové maso na kmíně s pivem   Sýrový nákyp s rýží a šunkou   Telecí prsa plněná houbovou rýží   Texaské chilli s rýží a paprikou   Vepřové maso s cibulí na víně   Vepřové maso smažené se zázvorem   Vídeňská čočka s rýží   Zapečená rajčata se žampióny a rýží  


krůtí maso s třešněmi a kari rýží, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!