![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 10 dkg uzeného masa nebo slaniny • 2 dcl mléka • 2 lžíce polohrubé mouky • 1 lžíce strouhanky • 1 vejce • sůl • pepř Recept krušnohorský bramborák připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme do misky, přilijeme horké mléko, přidáme polohrubou mouku a strouhanku a promícháme. Pak přidáme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso a řádně promícháme (těsto nesmí být moc tekuté ani příliš husté, podle potřeby hustotu upravíme přidáním mléka nebo mouky). Dochutíme solí a pepřem. Ze směsi pak na rozpáleném oleji smažíme bramboráky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorský bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborák Bramborák se škvarky Bramborák se zelím Bramboráky se slaninou Cuketový bramborák Houbový bramborák Krkonošské sejkory (bramboráky) Kynutý bramborák Pečené bramboráky Pivní bramborák s uzeným masem Plněný bramborák Řízek v bramboráku Slezská cmunda ( bramborák ) Uzená krkovička v bramboráku Uzená plec v bramboráku Uzené maso v bramboráku Vegetariánský bramborák Zapečený bramborák se špekáčkem Zeleninová směs v bramboráku krušnohorský bramborák, recept, hlavní jídla |
|