KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Krupicová bábovka

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krupicová bábovka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 l mléka
   • 300 ml krupice
   • 4 vejce
   • špetka soli
   • 4 lžíce moučkového cukru
   • 1 vanilkový cukr
   • 120 g másla
   • hrst drobného ovoce
   • kousky čokolády
Recept krupicová bábovka připravíme takto:
Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát). Přidáme do ní máslo a podle chuti cukr, promícháme a necháme částečně vychladnout. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh. Pak vmícháme ovoce a kousky čokolády. Směs dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut). Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme. Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude. A během chladnutí zase splaskne.





krupicová bábovka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!