Recept
křupavá vepřová plec připravíme takto:
Švestky namočíme do jablečného vína. Maso umyjeme, osušíme, opepříme a osolíme, kůži nařízneme ostrým nožem, poprášíme moukou, dáme do trouby a pečeme 15 minut při 225°C. Svaříme cukr, ocet, 5 lžic vody a skořici (asi 5 minut). Povrch masa potřeme cukrovým roztokem a necháme péct ješte asi hodinu a občas ho potíráme zbylým cukrovým roztokem. Jablka umyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a dužinu nadrobno nakrájíme. Jablka přidáme ke změklým švestkám, i se šťávou přidáme k masu a pečeme ješte 30 minut. Pak maso a ovoce vyndáme a uchováme v teple, výpek přecedíme, přidáme smetanu a vývar, zahustíme a dochutíme.