KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. listopadu, sobota, svátek má: Romana


Křupavá smažená zelenina

Kategorie: předkrmy, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept křupavá smažená zelenina potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zeleninové směsi (květák + brokolice + žampióny + cukety + papriky + malé klasy kukuřice)
   • rostlinný olej na smažení
   • na těstíčko: 125 g hladké mouky + půl lžičky soli + 1 lžička moučkového cukru + 1 lžička kypřícího prášku do pečiva + 3 lžíce rostlinného oleje + 2 dcl teplé vody
   • na omáčku: 6 lžic světlého sladového octa + 2 lžíce rybí omáčky nebo světlé sójové omáčky + 2 lžíce vody + 1 lžíce hnědého cukru + špetka soli + 2 rozetřené stroužky česneku + 2 lžičky nastrouhaného kořenu zázvoru + 2 červené chilli papričky + 2 lžíce nasekané natě koriandru
Recept křupavá smažená zelenina připravíme takto:
K přípravě těstíčka dáme do mísy mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva, přidáme olej a většinu vody a vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20-30 minut chladit v ledničce. Mezitím připravíme omáčku: na pánvičku dáme ocet, rybí omáčku, vodu, cukr a sůl, přivedeme k bodu varu a necháme vychladnout. Smícháme česnek, zázvor, nasekané chilli a koriandr, přidáme vystydlou směs s octem a řádně promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily. Ve woku rozehřejeme olej. Zeleninu obalíme v těstíčku a postupně všechnu osmažíme do křupava a dozlatova (každý kus asi 2 minuty). Z osmažené zeleniny necháme okapat olej. K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní míse.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Křupavá smažená zelenina nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Smažená vejce se strouhankou  


křupavá smažená zelenina, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!