Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. června, středa, svátek má: Adriana


Krkovička v listovém těstě

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 4
Na recept krkovička v listovém těstě potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg krkovičky
   • 400 g mletého míchaného masa (hovězí + vepřové)
   • 2 cibule
   • 2 vajíčka
   • 2 stroužky česneku
   • petrželová nať
   • sůl
   • mletý pepř
   • majoránka
   • 2 lžíce oleje
   • 400 g lístkového těsta
Recept krkovička v listovém těstě připravíme takto:
Krkovičku vykostíme, omyjeme a osušíme. Česnek rozetřeme se solí a smícháme s majoránkou a pepřem. Touto směsí krkovici potřeme a necháme hodinu v chladnu uležet. Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme k ní mleté maso, osmažíme, až zešedne (asi 5 minut) a necháme zchladnout. Petrželovou nať nakrájíme najemno, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem, přidáme 1 vejce a promícháme. Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici. Potřeme ji olejem a upečeme. Listové těsto vyválíme na plát, položíme na něj vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do růžova. Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky a podáváme.





krkovička v listovém těstě, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!