KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. srpna, pondělí, svátek má: Johana


Krkonošský kuba

Kategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkonošský kuba potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kompotová sklenice sušených hub
   • 5 rohlíků (i starších)
   • 1 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 400 ml mléka
   • sůl
   • mletý pepř
   • majoránka
   • sádlo
   • 3-4 bílky
Recept krkonošský kuba připravíme takto:
Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka - vaříme zvolna, aby mléko nepřeteklo. Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do zbylého mléka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly. Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko. Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek. Do mleté směsi přidáme trochu soli, pepře a majoránky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi. Sádlem vytřeme pekáč a mletou směs do ní urovnáme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C tak dlouho, až okraje začnou hnědnout.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošský kuba nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Boršč krkonošský   Černý kuba   Houbový kuba   Houbový kuba z pohanky   Krkonošský bramborový závin   Krkonošský brdlajs   Krkonošský hubník   Kuba   Staročeský houbový kuba   Vánoční kuba  


krkonošský kuba, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!