|
|
|
![]() |
||
![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 26. dubna, čtvrtek, svátek má: Oto ![]() • 1000 g brambor • 2 vejce • 250 g hrubé mouky • 120 g krupice • sůl • na náplň: 250 g uzeného masa • 1 cibule • 30 g sádla • 30 g strouhanky Recept krkonošský bramborový závin připravíme takto:
Brambory uvaříme ve šlupce den předem. Potom je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučené desce, rovnoměrně potřeme připravenou náplní, zavineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme. Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme. Uvařený závin nakrájíme na plátky. Náplň připravíme tak, že uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme nakrájané uzené maso a strouhanku, osmahneme a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošský bramborový závin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bačovský závin s klobásou Boršč krkonošský Bramborový guláš Bramborový guláš II Bramborový guláš s cuketou Bramborový guláš s klobásou Bramborový guláš s medvědím česnekem Bramborový guláš s mletým masem Bramborový guláš s uzeninou Bramborový guláš se slaninou Bramborový guláš se zeleninou Bramborový smetanový guláš Bramborový šoulet Bramborový trhanec s kysanou smetanou Buvolí závin Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Jogurtový závin Kachní prsa s bramborovými placičkami Karlovarský závin Krkonošský brdlajs Krkonošský hubník Krkonošský kuba Kuřecí játra v bramborových plackách Lotyšský bramborový salát Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem Teplý bramborový salát s fazolkami Závin plněný mletým masem s kapustou krkonošský bramborový závin, recept, hlavní jídla |