KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. února, úterý, svátek má: Lumír


Krkonošské sejkory (bramboráky)

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkonošské sejkory (bramboráky) potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 20 ml mléka
   • 2 vejce
   • 150 g hladké mouky
   • 3 stroužky česneku
   • sůl
   • 2 lžičky majoránky
   • mletý pepř
   • sádlo
Recept krkonošské sejkory (bramboráky) připravíme takto:
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a slijeme přebytečnou tekutinu. V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou a pepřem. Česnek utřeme se solí a přidáme do těsta. Těsto řádně promícháme. Rozpálenou teflonovou pánev rozprostřeme trochu těsta a vzniklé placky zprudka opečeme po obou stranách. Před podáváním sejkory potřeme sádlem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošské sejkory (bramboráky) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Zapečené podkrkonošské kočičky  


krkonošské sejkory (bramboráky), recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!