KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. července, pátek, svátek má: Viktor


Králík po vlámsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík po vlámsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 králičí stehna
   • 50 g uzené pancetty
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 200 g sušených švestek
   • 1 dcl brandy
   • 0,25 l kuřecího vývaru
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 0,5 l piva
   • kousek másla
   • sůl
   • pepř
   • čerstvý tymián
   • 3 bobkové listy
Recept králík po vlámsku připravíme takto:
Švestky namočíme do brandy naředěného trošičkou teplé vody. Stehna osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Až cibule začne zlátnout, vyjmeme ji, na výpeku opečeme stehna z obou stran a vyjmeme. Dáme zpět osmahlou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a na proužky nakrájenou slaninu a za stálého míchání restujeme. Pak přidáme mouku, zase orestujeme, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme švestky i s nálevem a vrátíme do kastrolu maso. Potom zalijeme pivem, chvilku povaříme, přikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do trouby (v polovině dušení maso obrátíme). Hotové maso vyndáme z omáčky, tu zredukujeme na správnou hustotu, přidáme kousek studeného másla a vrátíme zpět stehna. Králíka po vlámsku podáváme s vařenými brambory nebo s noky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po vlámsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Birminghamský smažený králík   Bůčková roláda s králíkem   Ďábelský králík   Dušený králík   Dušený králík na šípkách   Dušený králík s křenem   Kanadský králík   Králík dušený se žampiony a brambory   Králík na bylinkách   Králík na cibuli   Králík na černém pivě   Králík na česneku   Králík na česneku a rozmarýnu   Králík na česneku a víně   Králík na dijonské hořčici   Králík na hořčici   Králík na hořčici II   Králík na kyselém zelí   Králík na paprice   Králík na pepři   Králík na pivě   Králík na smetaně   Králík na šalvěji   Králík na zelenině   Králík načerno   Králík pečený s nádivkou   Králík po cikánsku   Králík po francouzsku   Králík po hanácku   Králík po kanadsku   Králík po toskánsku   Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty   Králík s nádivkou   Králík s nivou   Králík s petrželí a se sýrem   Králík se slaninou   Králík v červeném zelí   Králík v mrkvi   Labužnický králík   Moravský králík   Myslivecký králík na smetaně   Naložený lesnický králík   Pečený divoký králík   Pečený králík na petrželce   Pečený králík na víně   Pikantní králík   Provensálský králík na vejcích   Roláda z králíka   Staročeský králík na smetaně   Svíčková z králíka  


králík po vlámsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!