KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. prosince, pondělí, svátek má: Miloslav


Králík po francouzsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík po francouzsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králík
   • 1 kg vepřového bůčku
   • 1/2 kg cibule
   • máslo
   • 6 bobkových listů
   • 8 hřebíčků
   • sůl
   • pepř
Recept králík po francouzsku připravíme takto:
Omytého, naporcovaného králíka osolíme a opepříme, stejně tak bůček nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Připravíme si cibuli, kterou krájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Do hlubšího pekáče položíme na dno plátky bůčku, na ně dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Potom na maso poklademe vrstvu koleček cibule tak, aby úplně zakryly plátky bůčku. Cibuli trochu posolíme a dáme na ni několik plátků másla. Poté položíme do pekáče vrstvu naporcovaného králíka a opět na něj dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Tak jako na bůček, i na králíka poklademe silnější vrstvu cibule, kterou opět přisolíme, přidáme plátky másla a celé podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péci. Asi po 1 - 1,5 hodině pečení odstraníme pokličku a pečeme bez ní tak dlouho, až vrchní vrstva cibule zezlátne. Nezapomínáme maso občas podlévat.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Birminghamský smažený králík   Bůčková roláda s králíkem   Čočka po francouzsku   Ďábelský králík   Dušený králík   Dušený králík na šípkách   Dušený králík s křenem   Hovězí po francouzsku   Kanadský králík   Kapr po francouzsku   Králík dušený se žampiony a brambory   Králík na bylinkách   Králík na cibuli   Králík na černém pivě   Králík na česneku   Králík na česneku a rozmarýnu   Králík na česneku a víně   Králík na dijonské hořčici   Králík na hořčici   Králík na hořčici II   Králík na kyselém zelí   Králík na paprice   Králík na pepři   Králík na pivě   Králík na smetaně   Králík na šalvěji   Králík na zelenině   Králík načerno   Králík pečený s nádivkou   Králík po cikánsku   Králík po hanácku   Králík po kanadsku   Králík po toskánsku   Králík po vlámsku   Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty   Králík s nádivkou   Králík s nivou   Králík s petrželí a se sýrem   Králík se slaninou   Králík v červeném zelí   Králík v mrkvi   Labužnický králík   Maréna po francouzsku   Maréna po francouzsku   Moravský králík   Myslivecký králík na smetaně   Naložený lesnický králík   Pečený divoký králík   Pečený králík na petrželce   Pečený králík na víně  


králík po francouzsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!