KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 11. prosince, pondělí, svátek má: Dana


Kostrbáč

Kategorie: přílohy, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kostrbáč potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 2 hrnky hrubé krupice
   • 2 cibule
   • 6 stroužků česneku
   • 200 g škvarků
   • sůl
   • mletý pepř
   • majoránka
   • sádlo
Recept kostrbáč připravíme takto:
Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Na tuku osmahlé škvarky dáme do pekáče, přidáme rozmačkané brambory, krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl a promícháme. Dáme do vyhřáté trouby a upečeme. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč. Kostrbáč podáváme s bramborovou nebo chlebovou polévkou.





kostrbáč, recept, přílohy


DISKUSE:
kostrbáčMarie22.07.2017 18:30
Kostrbáč se dělá ze strouhaných syrových brambor, buď jako placky na pánvi, nebo se těsto rozetře na sádlem vymaštěný pekáč (40. - 50. léta 20.století na Chrudimsku). Ráda bych viděla toho, kdo bude na pekáči v rozehřáte troubě těsto neustále míchat.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!