KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. února, sobota, svátek má: Liliana


Konfitovaná hovězí líčka

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept konfitovaná hovězí líčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězích líček
   • 200 g mrkve
   • 200 g celeru
   • 6 vrchovatých lžic domácího sádla
   • 200 ml vývaru z hovězího masa
   • 500 ml červeného vína
   • sůl
   • mletý pepř
   • dvě větvičky tymiánu
Recept konfitovaná hovězí líčka připravíme takto:
Líčka nakrájíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran orestujeme. Pak přidáme zbytek sádla, hovězí vývar a ještě víno, ale jen tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Přidáme ještě otrhaný tymián, vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme (konfitujeme) při 100°C doměkka (přibližně 4 hodiny). Po konfitování by mělo zbýt výpeku cca 300 ml, pokud jej máme více, zredukujeme jej povařením. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer nakrájíme také na tenko a na pánvi s troškou sádla oboje orestujeme. Pak přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme. Hrnec s hotovým masem vyjmeme z trouby, přidáme podušenou zeleninu a spolu ještě krátce povaříme. Šťáva by měla mít lehce nakyslou chuť. Podle potřeby přidáme ještě trochu vína a soli.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Konfitovaná hovězí líčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Arabská hovězí játra   Boloňský hovězí hrnec   Brambory plněné mletým hovězím   Burgundské hovězí maso   Cikánská hovězí pečeně   Dalmátské dušené hovězí maso   Domácí hovězí roštěná   Dušená hovězí plec na šalotce   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Grilovaný hovězí jazyk   Guláš z hovězí oháňky   Hortobadské hovězí plátky   Hovězí eintopf   Hovězí guláš   Hovězí guláš Jadran   Hovězí guláš na pivě   Hovězí guláš na víně   Hovězí guláš s cuketou   Hovězí guláš s černým pivem   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí guláš s fazolemi   Hovězí guláš s houbami   Hovězí guláš s jablky   Hovězí jazyk na smetaně   Hovězí klopsy v rajské omáčce   Hovězí kostky s mrkví   Hovězí kotlíkový guláš   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí křenová roláda   Hovězí květová špička   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí maso na cibulce s vejci   Hovězí maso na cibuli   Hovězí maso na majoránce   Hovězí maso na pepři   Hovězí maso na pepři II   Hovězí maso na pivě   Hovězí maso na rajčatech   Hovězí maso na zázvoru   Hovězí maso na žampionech   Hovězí maso s brokolicí   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou  


konfitovaná hovězí líčka, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!