Kohout na víněKategorie: hlavní jídla, drůbeží masoHodnocení receptu:   Na recept kohout na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kohout • 2 cibule • 4 stroužky česneku • 40 g mouky • 40 g másla • olej • 250 ml vývaru • 250 ml červeného vína • sůl • mletý pepř • celý pepř • bobkový list • nové koření • estragon Recept kohout na víně připravíme takto: Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě. Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka. Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple. Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme. Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem.
kohout na víně, recept, hlavní jídla |
|