![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hovězí mleté maso (nebo vepřové) • kyselé zelí • zakysaná smetana • rýže • cibule • sůl • pepř • červená mletá paprika • rostlinný olej Recept klužské zelí připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, hned přidáme mleté maso, opepříme a osolíme a dusíme 5-10 minut. Pak podlijeme vodou tak, aby byla zároveň s masem a vaříme cca 30-40 minut. Mezitím si uvaříme rýži. Na pekáč navršíme uvařenou rýži, maso (třeba dát pozor, aby tam nezůstalo mnoho šťávy, bylo by to řídké) a slité zelí, zalijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct cca 45 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Klužské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bršlicové zelí Cuketové zelí Dušené červené zelí Dušené hlávkové zelí Dušené kysané zelí Dýňové zelí Kedlubnové zelí Kysané zelí s jablky Medové červené zelí Staročeské zelí Šťouchané brambory se zelím Zelí z cukety Zelí z kedlubny klužské zelí, recept, přílohy |
|