KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. června, sobota, svátek má: Jan


Kedlubnová polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kedlubnová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 3-4 kedlubny
   • 1 menší mrkev
   • kousek másla
   • 2 lžíce krupice
   • 1 malé vejce
   • sůl
   • mletý pepř
   • muškátový květ
   • 4 kuličky nového koření
   • zelená petrželka
   • vývar
Recept kedlubnová polévka připravíme takto:
Kedlubny nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka. V hrnci rozpálíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí. Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotnu a mícháme, než se srazí. Přilijeme asi 1 litr studeného vývaru, rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev a nové koření a vaříme asi 10 minut. Pak kuličky koření vytáhneme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně podle chuti dosolíme. Porce kedlubnové polévky posypeme zelenou petrželkou.





kedlubnová polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!