Karlovarský gulášKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept karlovarský guláš potřebujeme tyto suroviny: • 750 g hovězího masa • 2 cibule • 5 lžic oleje • sůl • 1 lžička mleté papriky • 1 l vývaru • 3 lžíce světlé instantní jíšky • 200 ml smetany • zelená petrželka Recept karlovarský guláš připravíme takto: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak ho osolíme, poprášíme mletou paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme. Až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, přilijeme smetanu a dusíme doměkka. Na konec do karlovarského guláše vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
karlovarský guláš, recept, hlavní jídla |
|