![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad ![]() • 250 g hovězí plece • 250 g vepřového masa • sůl • pepř • 50 g namočené housky • 1 vejce • 60 g cibule • 80 g slaniny • 20 g mouky • 3 lžíce červeného vína • 5 g kaparů • vývar Recept karbanátky dušené na víně připravíme takto:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme. Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky. Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule. Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny. Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut. Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny. Při dušení přidáváme po lžících vývar. Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme. Hotovou šťávou karbanátky polijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Altajské karbanátky Bedly na víně Bramborové karbanátky se zeleninou Brokolicové karbanátky Cuketové karbanátky Čočka na víně Dalmátské dušené hovězí maso Dánské karbanátky Dánské rybí karbanátky Drůbeží játra na víně Dušená koroptev na víně Dušená krůta na víně Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Dušené kapří mlíčí Dušené klokaní maso Dušené kozí maso Dušené kuře na zelenině Dušené kuře s bílou omáčkou Dušené kuře s brokolicí Dušené kuře se zeleninou Dušené řízky Dušené skopové maso Dušené sójové maso s mrkví Dušené srnčí maso Dušené telecí maso Dušené telecí maso II Dušené telecí v římském hrnci Dušené václavky Dušené vepřové koleno Dušené vepřové kotlety Dušené vepřové ledvinky Dušené zelí s flíčky Dušené žampiony s bambusem Fazolové karbanátky Houbové karbanátky Houbové karbanátky II Houbové karbanátky III Houbové karbanátky IV Hovězí guláš na víně Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré Hovězí maso dušené se zeleninou karbanátky dušené na víně, recept, hlavní jídla |
|