KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Karbanátky dušené na víně

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept karbanátky dušené na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g hovězí plece
   • 250 g vepřového masa
   • sůl
   • pepř
   • 50 g namočené housky
   • 1 vejce
   • 60 g cibule
   • 80 g slaniny
   • 20 g mouky
   • 3 lžíce červeného vína
   • 5 g kaparů
   • vývar
Recept karbanátky dušené na víně připravíme takto:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme. Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky. Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule. Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny. Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut. Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny. Při dušení přidáváme po lžících vývar. Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme. Hotovou šťávou karbanátky polijeme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Altajské karbanátky   Bedly na víně   Bramborové karbanátky se zeleninou   Brokolicové karbanátky   Cuketové karbanátky   Čočka na víně   Dalmátské dušené hovězí maso   Dánské karbanátky   Dánské rybí karbanátky   Drůbeží játra na víně   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Fazolové karbanátky   Houbové karbanátky   Houbové karbanátky II   Houbové karbanátky III   Houbové karbanátky IV   Hovězí guláš na víně   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí maso dušené se zeleninou  


karbanátky dušené na víně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!