Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona
Kapr na špeku po alsaskuKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept kapr na špeku po alsasku potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg kapra • 200 g slaniny • 60 g másla • 2 dcl bílého vína • 2 krajíce tvrdého chleba • sůl • pepř Recept kapr na špeku po alsasku připravíme takto: Kapra vykucháme a rozdělíme na dvě podélné části. Na dno pekáče rozložíme kousky másla a krajíčky tvrdého chleba. Na ně položíme kůží dolů obě poloviny kapra. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, položíme na rybu, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě, jakmile se máslo začne škvařit, podlijeme ho vínem. Několikrát poléváme vypečenou šťávou a pečeme, dokud maso nezíská zlatavou barvu - asi 40 minut.
kapr na špeku po alsasku, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!