KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Kapr na modro po staročesku

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na modro po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 očištěný kapr s neporušenou kůží (cca 1,5 kg)
   • 2 cibule
   • 2 mrkve
   • 1 malý celer
   • 1 malý pórek
   • kousek celerové natě
   • 2 l vody
   • 100 ml bílého vína
   • sůl
   • 1 bobkový list
   • 10 zrnek pepře
   • zelená petrželka
   • citronová šťáva
Recept kapr na modro po staročesku připravíme takto:
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pórek spolu s opranou petrželkou, celerovou natí a bobkovým listem, osolíme, přidáme víno , pepř a na mírném ohni 20 minut vaříme. Kapra opereme (dbáme přitom, abychom nepoškodili kůži, neboť jinak by se kapr nezbarvil pěkně domodra), vnitřek kapra osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Kapra dáme opatrně do zeleninového vývaru a připravujeme 15–20 minut - nesmí se vařit, vývar udržujeme stále jen pod bodem varu. Měkkého kapra podáváme na nahřáté míse obloženého vařenými brambory s máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na modro po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Ďábelský kapr   Jablka pečená po staročesku   Kapr s rumem   Kapr v houbové remuládě   Trnavský kapr  


kapr na modro po staročesku, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!