KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. února, středa, svátek má: Petr


Kantonské kuřecí závitky

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kantonské kuřecí závitky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kuřecích prsíček
   • 300 g šunky
   • 1 lžíce máčených hrozinek
   • 2 lžíce oloupaných a nakrájených mandlí
   • 2 lžíce sušených hub
   • 1 vejce
   • olej
   • škrobová moučka
   • na marinádu: 1 lžíce vína + 5 lžic sójové omáčky + 1 lžička octa + 1 větší cibule + sůl + 2 lžíce medu
Recept kantonské kuřecí závitky připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky o velikosti menší dlaně a rozklepeme. Do připravené marinády v misce naložíme řízky na půl hodiny (i déle). Pak řízky vyjmeme z marinády a nad miskou necháme okapat. Na pánvi na troše oleje osmahneme pokrájené mandle, přidáme namočené nasekané houby, rozinky, pokrájené zbytky šunky, zalijeme polovinou zbylé marinády a necháme vydusit. Pak přidáme vejce nebo bílky, zamícháme a necháme ztuhnout. Na každý plátek masa položíme tenký plátek šunky, na to dáme připravenou nádivku, zavineme, sepneme jehlicemi nebo párátky a závitky grilujeme ze všech stran dočervena. Zbytek marinády doplníme 2 lžícemi oleje, zahustíme lžičkou škrobové moučky a povaříme. Ze závitků před podáváním odstraníme jehly, nakrájíme je na tenké plátky a polijeme omáčkou uvařenou ze zbytků marinády. Kantonské kuřecí závitky podáváme s rýží.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Kantonské kuřecí závitky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové špecle s kuřecím masem   Cukety plněné kuřecími játry   Čertovská kuřecí játra   Česneková kuřecí stehna   Čínské kuřecí bifteky   Delikátní kuřecí směs   Fazolové závitky   Fazolový kuřecí guláš   Holandský kuřecí řízek   Houby s kuřecími játry   Hovězí plněné závitky   Hovězí závitky plněné slaninou   Hovězí závitky s cibulovou náplní   Hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky   Kantonské nudle   Kantonské nudle II   Karamelové kuřecí kousky   Krůtí závitky   Kuřecí bašta   Kuřecí fašírka   Kuřecí guláš   Kuřecí guláš s houbami   Kuřecí játra na benátský způsob   Kuřecí játra na cibulce   Kuřecí játra na cibulce II   Kuřecí játra na česneku   Kuřecí játra na fazolích   Kuřecí játra na slanině   Kuřecí játra na smetaně   Kuřecí játra po gruzínsku   Kuřecí játra s paprikou   Kuřecí játra se žampiony   Kuřecí játra v bramborových plackách   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty   Kuřecí karbanátky se žampiony   Kuřecí křidélka s mandlemi   Kuřecí maso s játry a šunkou   Kuřecí maso s nivou a mandlemi   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí na kopru   Kuřecí nákyp s kysaným zelím   Kuřecí nákyp se sýrem   Kuřecí nudličky na celeru   Kuřecí nudličky na česneku s těstovinami   Kuřecí nudličky s fazolemi   Kuřecí nudličky s chřestem   Kuřecí nudličky se zeleninou   Kuřecí perkelt   Kuřecí placičky  


kantonské kuřecí závitky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!