KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. listopadu, úterý, svátek má: Albert


Kančí maso s čokoládovou omáčkou

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kančí maso s čokoládovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g kančího (kotleta nebo kýta)
   • 100 g sušených švestek
   • 75 g rozinek
   • 75 g prorostlé slaniny
   • 3 lžíce panenského olivového oleje
   • sůl
   • 50 g hořké čokolády na vaření
   • 2 lžíce hnědého cukru
   • 125 ml červeného vinného octa
   • 3 bobkové listy
   • mletá skořice
Recept kančí maso s čokoládovou omáčkou připravíme takto:
Sušené švetky a rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě. Švestky vypeckujeme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Použijeme-li kotlety, vykostíme je, kýtu nakrájíme na stejné plátky. V rendlíku rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme kotlety nebo plátky masa z kýty a opečeme je. Maso osolíme a ještě asi 10 minut při mírné teplotě opékáme. Rozinky a švestky necháme okapat. Čokoládu nastrouháme. V hrnci zahřejeme cukr, ocet a bobkový list, až se cukr beze zbytku rozpustí. Potom přidáme švestky, rozinky, nastrouhanou čokoládu a na špičku nože skořice. Vše důkladně promícháme. Směs zahříváme téměř k varu, ale vařit nesmí, jinak se čokoládová omáčka srazí. Hotovou omáčkou opatrně přelijeme maso a ještě asi půl hodiny udržujeme pokrm v teple, aby se jednotlivé chutě dokonale prolnuly.





kančí maso s čokoládovou omáčkou, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!