KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kančí kýta s brusinkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g kančí kýty bez kosti
   • 60 g tuku
   • 60 g kořenové zeleniny
   • 40 g cibule
   • 60 g rybízové zavařeniny
   • 40 g brusinek kompotovaných
   • 40 g pomeranče
   • 8 g křenu
   • 20 g hladké mouky
   • 12 g soli
   • 0,8 g divokého koření
   • 12 g anglické hořčice
   • 0,4 g muškátového oříšku
   • 2 cl červeného vína
Recept kančí kýta s brusinkovou omáčkou připravíme takto:
Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V jedné polovině tuku osmažíme do růžova očištěnou zeleninu současně s divokým kořením a cibulí nakrájenou na kolečka, pak zalijeme vlažnou vodou, přidáme citron nakrájený na slabá kolečka, vložíme připravenou kýtu a dusíme pod pokličkou do měkka. Při dušení kýtu přeléváme občas vlastní šťávou, kterou podle potřeby doléváme horkou vodou. Dušenou kýtu ze šťávy vyndáme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili ze zbývajícího tuku a dávky mouky, přidáme brusinky, rybízovou zavařeninu, pomeranče na plátky krájené, strouhaný křen, hořčici, muškátový oříšek, dobře rozmícháme a podle potřeby rozředíme horkou vodou, aby omáčka byla řídká. Dochutíme podle potřeby a vaříme zvolna, až omáčka zhoustne. Vařenou omáčku přecedíme, přidáme červené víno a necháme přejít varem. Kýtu nakrájíme na plátky přes vlákna, dáváme na teplý talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky, citrónem a brusinkami.





kančí kýta s brusinkovou omáčkou, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!