KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. září, neděle, svátek má: Jaromír


Jihočeský štrúdl

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jihočeský štrúdl potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • 200 g rostlinného tuku
   • 200 ml světlého piva
   • 2 lžíce moučkového cukru
   • vanilkový cukr
   • strouhanka
   • jahody
   • tuk na vymazání plechu
Recept jihočeský štrúdl připravíme takto:
Do hladké mouky přidáme změklý rostlinný tuk a pivo, vypracujeme tužší těsto a necháme ho v chladu odpočinout asi hodinu. Pak z těsta vyválíme 2 pláty, které posypeme strouhankou, rozložíme na ně jahody pokrájené na půlky a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem. Těsta zavineme, položíme na tukem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova (asi 30 minut).



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeský štrúdl nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jablkový štrúdl   Jihočeský šmorn se švestkami   Štrúdl líné hospodyně   Višňovo-makový štrúdl  


jihočeský štrúdl, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!