KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. ledna, neděle, svátek má: Běla


Jihočeské buriášky

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 4
Na recept jihočeské buriášky potřebujeme tyto suroviny:

   • 60 dkg brambor
   • 20 dkg hrubé mouky
   • 1 vejce
   • sůl
   • mák
   • moučkový cukr (nebo med)
   • máslo
   • 0,5 l mléka
Recept jihočeské buriášky připravíme takto:
Z vařených brambor ve slupce, hrubé mouky, vejce a soli vypracujeme tuhé těsto, ze kterého vyválíme placky. Ty nařežeme na dlouhé pruhy a zlehka nakrojíme na čtverečky. Pruhy upečeme v  troubě na plechu. Po upečení nalámeme. Čtverečky spaříme horkým mlékem, posypeme mákem a cukrem a  omastíme máslem.





jihočeské buriášky, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!