KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. května, úterý, svátek má: Vladimír


Jihočeská kulajda

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jihočeská kulajda potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 l vody
   • 1/2 l kyselé smetany
   • 300 g brambor
   • 200 g čerstvých hub (nebo 20 g předem namočených sušených)
   • menší cibuli
   • 80 g rostlinného tuku
   • 3 vejce
   • navršenou lžíci hrubé mouky
   • sůl
   • kmín
   • bobkový list
   • kopr
   • ocet
Recept jihočeská kulajda připravíme takto:
Pokrájené brambory uvaříme téměř doměkka s kmínem, solí a cibulí. Přilijeme mouku rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby podušené se solí a kmínem, bobkový list a sekaný kopr. Polévku přivedeme k varu a postupně do ní vyklepneme vejce. Dokyselíme octem podle chuti.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská kulajda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jihočeská kapří zadělávaná polévka   Jihočeská rybí polévka   Koprová kulajda   Kulajda   Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu   Šumavská kulajda   Šumavská kulajda se zastřenými vejci  


jihočeská kulajda, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!