KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, úterý, svátek má: Marek


Jihočeská kapří zadělávaná polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jihočeská kapří zadělávaná polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g kapřího masa
   • 2 hlavy z kapra a kapří vnitřnosti
   • 1 menší cibule
   • 1 pórek
   • 5 zrnek nového koření
   • 5 kuliček pepře
   • asi 1,25 litru vody
   • sůl
   • na jíšku: 50 g másla + 40 g hladké mouky
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 100 g másla
   • 1/8 litru sladké smětany
   • 2 lžíce bílého vína
   • mletý muškátový květ
   • petrželka
Recept jihočeská kapří zadělávaná polévka připravíme takto:
Rozpůlené kapří hlavy zbavené žaber a očních bulv, ploutve a vnitřnosti omyjeme a vaříme v osolené vodě společně s cibulí, pórkem a kořením doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji procezeným studeným rybím vývarem a asi 10 minut povaříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, na 40 g másla ji trochu podusíme, vložíme do zahuštěného vývaru a za občasného míchání vaříme tak dlouho, až zelenina změkne. Kapří maso osolíme, na zbylém másle asi 12 minut pečeme, vykostíme a nakrájíme na kousky, přidáme obrané maso z hlavy a nadrobno pokrájené vnitřnosti, vložíme vše do polévky zjemníme sladkou smetanou, podle chuti přisolíme, okořeníme, ochutíme vínem a jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Podáváme s houskou na kostičky nakrájenou a na másle osmaženou nebo na nudličky nakrájenou vaječnou omeletou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská kapří zadělávaná polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Hrachová polévka s kapřím mlíčím   Jihočeská kulajda   Jihočeská rybí polévka   Kapří čorba  


jihočeská kapří zadělávaná polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!