KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. listopadu, sobota, svátek má: Romana


Jemná květáková polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jemná květáková polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g květáku
   • 3 brambory
   • 1 menší mrkev
   • 1 litr vývaru
   • 1 lžíce másla
   • 2 lžíce mouky
   • muškátový oříšek
   • pepř
   • sůl
   • zelená petrželka
Recept jemná květáková polévka připravíme takto:
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Vývar uvedeme do varu a vhodíme do něj květák, brambory a mrkev. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme přibližně dvacet minut. Máslo rozpálíme, dáme do něj mouku a uděláme světlejší jíšku, kterou přidáme do květákové polévky a chvíli povaříme. Na konci ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, promícháme a podáváme. Na talířích květákovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.





jemná květáková polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!