KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. února, neděle, svátek má: Dorota


Jelení ragú na červeném víně

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení ragú na červeném víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jeleního plecka bez kostí
   • 150 g cibule
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 4 lžíce oleje
   • 375 ml červeného vína
   • 150 g zakysané smetany
   • sůl
   • mletý pepř
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • 1 bobkový list
   • 2 hřebíčky
   • 6 kuliček pepře
Recept jelení ragú na červeném víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření, přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne (podle kvality masa 40-120 minut). Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření, šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku a papriku a povaříme. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (už nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení ragú na červeném víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bedly na víně   Čočka na víně   Ďábelské ragú   Drůbeží játra na víně   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené hovězí na víně   Houbové ragú   Hovězí guláš na víně   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí na česneku a víně   Hovězí na víně s brusinkami   Hovězí nudličky na víně   Hovězí plec na červeném víně   Hovězí ragú na víně se žampiony   Jehněčí ragú se žampiony   Jelení guláš   Jelení guláš II   Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem   Jelení perkelt   Jelení plec pečená se šunkou   Jelení steak na červeném víně   Kachna na víně   Kapr na víně se šunkou   Karbanátky dušené na víně   Kohout na víně   Králičí játra na víně   Králík na česneku a víně   Králík v červeném zelí   Krůtí maso s fazolovým ragú   Kuře na víně   Kuře se žampiony na víně   Kuřecí plátky na víně   Kuřecí prsa na červeném víně   Kuřecí prsa na víně s česnekem   Maso dvou barev na víně   Mleté medailonky na víně   Myslivecká roláda ze jeleního masa   Německé bramborové ragú   Pečený candát na víně se smetanou   Pečený králík na víně   Pstruh na másle a víně   Pstruh na tokajském víně   Pstruh na víně   Ragú s klobásou a hráškem   Skopové na víně   Sójové ragú se žampióny   Srnčí na víně se sýrem   Srnčí ragú   Špagety s kuřecím masem na víně a smetaně  


jelení ragú na červeném víně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!