KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Jelení medailónky se zelím

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení medailónky se zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g jelení kýty
   • 1 malá cibule
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • mletý pepř
   • drcený jalovec
   • 1 cl jalovcové pálenky
   • 150 ml červeného vína
   • 250 ml vývaru
   • 10 g másla
   • na zelí: čtvrt hlávky zelí + 1 cibule + 40 g másla + 2 lžíce brusinkové marmelády + 200 ml červeného vína + sůl
Recept jelení medailónky se zelím připravíme takto:
Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem a povaříme 5 minut. Potom zjemníme máslem a osolíme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, orestujeme a podlijeme červeným vínem, osolíme a dusíme cca 20 minut.





jelení medailónky se zelím, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!