KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. září, sobota, svátek má: Berta


Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jelení kýty bez kosti
   • sůl
   • 1/2 lžíce drcených jalovčinek
   • 6 kuliček celého pepře
   • 6 kuliček nového koření
   • 2 bobkové listy
   • 2 snítky tymiánu
   • 4 snítky rozmarýnu
   • 2 lžíce oleje
   • svazek karotky
   • 1 středně velký celer
   • 3 cibule
   • 50 g špeku
   • 200 ml bílého vína
Recept jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem připravíme takto:
Kýtu odblaníme a omyjeme, osušíme, prošpikujeme polovinou špeku, pak osolíme a okořeníme drcenými jalovčinkami. V pekáči rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran zprudka opečeme, poté vyjmeme a ve výpeku rozškvaříme zbylý, nadrobno pokrájený špek. Pak přidáme očištěnou karotku a oloupaný a na větší kusy nakrájený celer a osmahneme dozlatova. Když je zelenina opečená, přidáme oloupané přepůlené cibule, celé koření, tymián a ještě chvíli opékáme. Opečené maso vrátíme do pekáče k osmahnuté zelenině, zalijeme trochou vařící vody a pečeme v troubě předehřáté na 200°C pod poklicí doměkka. V průběhu pečení podle potřeby podléváme vodou a vínem, maso přeléváme vypečenou šťávou a obracíme. Ke konci pečení přidáme k masu snítky rozmarýnu. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut odležet. Potom kýtu nakrájíme přes vlákno na plátky a podáváme s upečenou zeleninou a přeléváme přírodní šťávou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové karbanátky se zeleninou   Bramborový guláš se zeleninou   Burgundská vepřová kýta   Dančí kýta na rozmarýnu   Dančí kýta po staročesku   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené kuře se zeleninou   Grilovaná krkovice s rozmarýnem   Hamburská vepřová kýta   Holandská kýta   Houbový guláš se zeleninou   Hovězí kýta na okurkách   Hovězí maso dušené se zeleninou   Hovězí roláda se zeleninou   Hovězí steak se zeleninou   Hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem   Jáhly se zeleninou   Játra se zeleninou   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí s rozmarýnem   Jelení guláš   Jelení guláš II   Jelení perkelt   Jelení plec pečená se šunkou   Jelení ragú na červeném víně   Jelení steak na červeném víně   Kančí kýta na česneku   Kančí kýta po myslivecku   Kotlíkový guláš se zeleninou   Krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem   Krůtí maso se zeleninou   Kuře s rozmarýnem   Kuře se zeleninou v římském hrnci   Kuřecí nudličky se zeleninou   Kůzlečí kýta na česneku   Lahůdkové filé se zeleninou a fazolkami   Marinovaná jehněčí kýta   Masová směs se zeleninou   Mleté maso se zeleninou   Myslivecká roláda ze jeleního masa   Opečená polenta se zeleninou a mozzarelou   Opékaná čínská rýže se zeleninou   Pečená jehněčí kýta   Pečená krkovička s rozmarýnem  


jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!