![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona ![]() • 1,5 kg jeleního masa • 50 g špeku • 3 cibule • 2 stroužky česneku • 100 ml brandy • 100 ml olivového oleje • 1 lžíce rajského protlaku • půl lžíce červeného vína • sůl • pepř • tymián • rozmarýn Recept jelen na pepři připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, česnek a cibuli nakrájíme na drobno. Maso, česnek, cibuli, tymián, rozmarýn, brandy a olivový olej smícháme, přikryjeme a necháme alespoň 12 hodin marinovat v ledničce. Špek nakrájíme na malé kostky a osmažíme. Maso vyndáme z marinády a přidáme ke špeku a opečeme. Přidáme rajský protlak, orestujeme, přidáme červené víno, zbytek marinády a přikryté vaříme 1,5 až 2 hodiny. Dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jelen na pepři nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hovězí maso na pepři Hovězí maso na pepři II Jelení guláš Jelení guláš II Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem Jelení perkelt Jelení plec pečená se šunkou Jelení ragú na červeném víně Jelení steak na červeném víně Kapr dušený na pepři a česneku Králík na pepři Myslivecká roláda ze jeleního masa Skopové kotlety na pepři jelen na pepři, recept, hlavní jídla |
|