Jehněčí plátky buchlovské paníKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu:   Na recept jehněčí plátky buchlovské paní potřebujeme tyto suroviny: • 500 g jehněčí kýty • 150 g telecích jater • 100 g šunky • 120 g celeru • 30 g jader vlašských ořechů • sůl • pepř • 40 g mouky • 120 g másla • 1 dl bílého vína • zelená petrželka Recept jehněčí plátky buchlovské paní připravíme takto: Z kýty nakrájíme asi 10 plátků, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s telecími játry nakrájenými na 5 plátků. Opečená játra zabalíme do plátku šunky, položíme na opečené plátky, na zbylých 5 plátků šunky dáme vlašský ořech a podusíme na zbylém másle. Na zbylé plátky poklademe celer nakrájený na úhledné špalíčky a podušený na másle a zastříknutý vínem a posypeme sekanou petrželkou.
jehněčí plátky buchlovské paní, recept, hlavní jídla |
|