KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Jehněčí na hráškovém pyré

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí na hráškovém pyré potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g jehněčího hřbetu
   • 200 g anglické slaniny
   • 600 g hrášku
   • 4 lžíce 12% smetany
   • 4 lžíce oleje
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžička hladké mouky
   • 5 lžic balzamikového octa
   • 4 snítky tymiánu
   • 1 stroužek česneku
Recept jehněčí na hráškovém pyré připravíme takto:
Jehněčí maso odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme částí tymiánu a potřeme polovinou oleje a lžící octa. Zabalíme do alobalu a necháme 5 hodin odležet. Pak maso zprudka opečeme v pekáčku na rozpáleném oleji, přendáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C asi 30 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a otočíme, ale nepodléváme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme lžíci másla promíchanou s lžičkou mouky a zalijeme trochou vody s octem, přidáme zbylý tymián a povaříme asi 10 minut. Šťávu pak přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Hrášek uvaříme doměkka a rozmixujeme se smetanou a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na filety a podáváme s pyré, opečenou slaninou, přelité balzamikovou šťávou a s opečenými bramborami.





jehněčí na hráškovém pyré, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!